Rachetă cu apă

26.06.2019

Ce este o rachetă cu apă?

Rachete cu apă sunt o sursă de divertisment și educație. Sunt fabricate dintr-un PET de 2 litri, adăugând apă și presurizând-o cu aer pentru lansare. 

Companiile de apă minerală au început să folosească sticle de plastic în 1970.  Polyethylene terephthalate (PET) folosită în majoritatea sticlelor din plastic a fost introdusă în 1973. 

Rachete de apă sunt folosite pentru a ajuta elevii să înțeleagă principiile aeronauticii. Rachete sunt un instrument didactic important! Elevii din clasele primare pot manipula și controla variabilele, verifică ipotezele și interpretează grafic rezultatele. Elevii de liceu experimentează și pot documenta concepte ca: inerție, gravitație, rezistență la aer, legile mișcării, accelerația, energie, impuls, mișcare de proiectil, formulele căderilor libere, balistică internă și externă și practică la scară mică ingineria. 

Cum ar putea ceva atât de simplu să fie atât de complex? Deschideți-vă mintea către știința și matematica din spatele acestei "jucării" educaționale. 

Lansarea în curând !!!