Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” clasa I - Ploiești

17.04.2019

Robotica este un instrument didactic pentru educația STEM. 

Robotica oferă un microcosmos al tehnologiilor și vine în sprijinul educației STEM. Pe lângă faptul că roboții sunt distractivi, robotica încorporează multe dintre conceptele STEM fundamentale oferind o platformă de învățare. 

Astăzi, echipa noastră a vizitat elevii din clasa I de la Școala Gimnazială "Grigore Moisil". Doamna profesoara învățător Alina Nica ne-a oferit oportunitatea de a împărtăși cunoștințele noastre cu elevii clasei I.  Alături de noi a fost Sebastian Petre, în vârstă de 6 ani, cel mai tânăr membru al echipei noastre. Invitatele speciale ale acestui eveniment au fost domnișoarele Lisa Vernet și Lena Andre- Feyte de la L'ASSOCIATION La BETA-PI din Franța. Ce zi uimitoare!

Am împărtășit pasiunea noastră pentru design cu următoarea generație de designeri: elevii de clasa I de la Școala Gimnazială "Grigore Moisil".

Pentru copiii cu vârsta între 4-14 ani care doresc să creeze și să se distreze în timp ce învață conceptele de proiectare și inginerie 3D,  SOLIDWORKS® Apps for Kids este un sistem de aplicații concepute pentru a inspira și educa. Aplicațiile descompun designul și procesul de inginerie  și oferă instrumentele necesare pentru a crea, stiliza și proiecta un concept, care poate fi prezentat și împărtășit cu prietenii. Visează, creează! 

SEBASTIAN ANDREI PETRE este un copil în vârstă de șase ani, care știe să-și construiască și să-și programeze propriul prieten robot interactiv. Frankie CAT de la LEGO® BOOST este o pisică cibernetică,  care iubește sticla de lapte. Se ridică, plânge și își arată afecțiunea când este mângâiat. Doar nu-l ridica de coadă! Sebastian este fanul 1 al Ro2D2 și cel mai bun prieten al nostru. Nu știe încă să citească, dar construiește și programează roboți. L-am invitat să împărtășească pasiunea sa pentru robotică cu elevii din clasa I de la Școala Gimnazială "Grigore Moisil".  LEGO Boost este, de departe, cel mai bun kit de roboți pentru copiii care transformă programarea într-un joc. Meniurile sunt conduse de imagini; o animație a unui deget arătător îți arată exact ce să faci. SEBI, esti cel mai bun !!!! 💙💜💙💜💙

Elevii din clasa I au efectuat TEST DRIVE cu robotul echipei.  Au învățat că sunt și vor fi mereu, stăpânii robotului cu care vor lucra sau vor trăi. Putem oricând să ne deconectăm robotul. Terminator este un film de ficțiune științifică (bine că nici nu știu acel film). Au aflat că un robot este la fel de inteligent ca dezvoltatorul de software care a creat codul de programare. Au aflat că atunci când ai controlat un singur robot, ai controlat fiecare robot. "Roboticist odată, robotist pentru totdeauna". 

Copiii s-au jucat și cu micul robot Sphero R2-D2. S-a plimbat în jurul clasei autonom sau sub controlul aplicației. Mișcarea lui este atât de lină și momentele sale de reacție pre-programate sunt atât de fidele filmului, încât este greu să te uiți la alte jucării R2-D2 după ce te obișnuiești să te joci cu acesta. 

Jucăriile robot transformă timpul de joacă în timp de învățare.

Ziua Roboticii este o parte a inițiativei educaționale a Ro2D2. 

Robotica este o combinație de diferite domenii tehnice precum mecanica, electronica și activitățile de programare. Robotica este un mod popular, interesant și eficient pentru introducerea copiilor în domenii importante ale programelor de știință, tehnologie, inginerie și matematica (educația STEM). 

Robotul nostru permite utilizatorilor să descopere subiecte interesante precum mișcarea, navigarea, coordonarea, procesarea audio și video, cunoașterea și recunoașterea obiectelor, colectarea acestora. Robotica promovează dezvoltarea gândirii sistematice, rezolvarea problemelor, autocontrol și a lucrului în echipă. 

Robotului nostru mobil sau robotul R2-D2 pot fi folosite ca instrumente motivante și interesante pentru studierea proiectării și construcției mașinilor, software, precum și a sisteme de comunicare. 

Ziua Roboticii are două obiective majore: să introducă lumea captivantă a roboticii și să aducă împreună copiii în jurul roboticii. Acest proiect include organizarea Zilei Roboticii în școli, pentru a fi aproape și împreună cu mulți copii, este o zi dedicată inspirației.