Despre noi...

Suntem o echipă de robotică la început de drum, construită prin motivație și aspirație. Vom participa la FTC România și multe alte competiții și vom încerca să obținem rezultate cât mai bune. Promitem că nu vom uita niciodată că "Este cât se poate de bine să ajungem la finalul unei călătorii, dar, ceea ce este cu adevărat important până la urmă este însăși călătoria." (Ursula K. LeGuin)

Credem că robotica și studiile STEM vor deschide ușa VIITORULUI. Evoluând în acest domeniu, vom putea să ajutăm alți oameni și vom proteja mediul înconjurător, creând noi tehnologii utilizând mai puține resurse.

De când eram mici, am fost fascinați de roboți și acum ne dorim o cariera în domeniul roboticii,  deoarece acesta drumul firesc pe care omenirea îl urmează. Mai mult, de când am citit despre Sophia, robotul creat folosind tehnologii de ultimă generație, am visat că, peste câțiva ani, vom  crea roboți cu performanțe superioare. 

În acest proiect ne vom folosi cunoștințele din domeniul fizicii, matematicii și informaticii pe care le-am acumulat în ultimii ani prin participarea la diferite competiții naționale și internaționale. Cea mai mare provocare cu care ne vom confrunta în acest proiect va fi conexiunea pe care va trebui să o realizăm între acumulările noastre teoretice și realitate: existența forțelor de frecare, influența centrului de greutate, reproducerea mișcării prin ecuații matematice.

Nu putem nega faptul că, în viitor,  robotica va avea un rol foarte important în viețile noastre cotidiene. Așa cum revoluția industrială a înlocuit munca umană cu cea a mașinilor, roboții vor diminua activitate fizică a oamenilor. Cea mai ferventă ambiție a noastră este să participăm activ la acest ”pas tehnologic” al umanității și credem că implicarea în acest proiect ne  va modela gândirea în acest sens. Vom dobândi abilități STEM și , cel mai important aspect, vom învăța ce reprezintă lucrul în echipă și toleranța.

Robotica ne va ajuta să găsim noi oportunități pentru viitoarea noastră carieră, deoarece acest proiect poate insufla pasiune în mintea și sufletul oricărui tânăr.

Competiție FTC accentuează ideea că robotica diminuează munca manuală și noi ne dorim să lăsam o amprentă în acest proces de automatizare. Cea mai mare dorința a noastră este aceea de a crea un robot funcțional. 

Poate în viitor vom lua parte la mari proiecte care să îmbunătățească calitatea vieții:

  • Nano drone medicale care vor identifica și distruge celulele canceroase din corpul uman;
  • Prima bază de pe Marte populată cu roboți care vor exploata resursele minerale ale planetei - în weekend se vor organiza  ROBOPARTY-uri 😊; 
  • Androizi care îi vor ajuta pe oameni în activitățile cotidiene;
  • Bow-leg robots care să exploreze rapid terenuri accidentate;
  • Inteligență artificială care va putea prezice diferite alternative de viitor evaluând activitățile trecute și personalitatea umană; 
  • Snacke robots care să exploreze găuri de foraj;
  • Proteze medicale cu feedback tactil.

...deci, să ne transformăm visele în realitate.

Credem că în viitor, roboții ne vor ajuta să cucerim Universul, vor genera toate resursele de care are nevoie omenirea și vor oferi servicii medicale sau domestice de înaltă calitate.

Provocarea cu care se va confrunta generația noastră este modalitatea pe care o vom găsi ca să împărțim toate acestea cu întreaga lume.