RESURSE TEHNICE  


DLS

La realizarea design-ului sistemului nostru, am urmărit un proces ingineresc iterativ, care maximizează șansele de succes prin abstractizarea și analiza punctelor slabe, înainte de prototipare. Această strategie a permis echipei să aibă în vedere mai multe variante posibile pentru misiunea sezonului, fără a crește costul de producție și timpul de producție. Astfel, am putut folosi mai mult de 90% părți personalizate pentru roboți, în sezonul Power Play, permițând o libertate de creație mai mare în realizarea designului.


Prin utilizarea avansată a programului Solidworks Computer Aided Design, a celor 4 imprimante 3D și a CNC-ului, pentru realizarea componentelor, simularea virtuală a forțelor exercitate asupra sistemului și colaborarea cu profesori universitari de fizică, pentru calculele teoretice ale eficienței și fezabilității designului, echipa a reușit să construiască doi roboți cu aptitudini competitive la un nivel foarte ridicat. Planificarea extinsă și cercetarea au permis echipei să ajungă la soluții viabile pentru roboții noștri, în încercarea de a găsi un sistem complex de eliminare a riscurilor de eșec în timpul meciurilor. Astfel, obiectivul a fost să obținem o performanță notabilă pe teren, să facem parte din alianța câștigătoare și să fim câștigători ai premiului Inspire Award la competiția regională, căpitani ai alianței în semifinală și câștigători ai premiului Inspire Award la Campionatul National de Robotica de la București și implicit calificați la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston.


Robotul folosește o extensie liniară dublă, atât pentru sistemul de colectare, cu un sistem de depozitare pasiv care permite obținerea unui scor foarte bun TeleOp. Extensia de un metru pentru sistemul de colectare ne-a permis să obținem un obținem o autonomie cu 11 conuri în perioada de autonomie, prin coordonarea a șapte sisteme diferite care asigură transferul eficient al elementelor de joc de la colectare până la depunere. În cazul optim, robotul este capabil să obțină un scor maxim în sezonul Power Play (277 puncte) în două minute.