RESURSE TEHNICE  


DLS V2 - CENTERSTAGE

În abordarea fiecărui proiect al sistemelor noastre, urmăm cu strictețe un proces de inginerie iterativ care maximizează șansele de succes prin abstractizarea și analiza detaliată a punctelor slabe din mediul virtual înainte de prototipare. Această strategie permite echipei noastre să ia în considerare multe soluții potențiale pentru misiunea sezonului fără a crește costurile și timpul de producție. Astfel, am putut folosi mai mult de 90% piese personalizate pentru roboții noștri în timpul sezonului Centerstage, permițând o mai mare libertate creativă în design-urile noastre.



Prin utilizarea avansată a software-ului Solidworks Computer Aided Design, utilizarea a 4 imprimante 3D și a unui CNC pentru fabricarea pieselor la comandă, simularea virtuală a forțelor exercitate asupra sistemelor și colaborarea cu profesori universitari de fizică pentru calculul teoretic al eficiența și fezabilitatea proiectelor, echipa a reușit să construiască doi roboți cu cele mai înalte aptitudini competitive.

Planificarea și cercetarea extinsă ne-au permis să ajungem la soluții fiabile pentru roboții noștri, căutând în același timp o complexitate scăzută a sistemului pentru a elimina riscul de eșec în timpul meciurilor.

.


Robotul nostru folosește o extensie liniară dublă atât pentru sistemul de admisie, cât și pentru sistemul de evacuare. Am implementat un PTO pentru sistemul de suspendare pentru a minimiza masa robotului. Datorită utilizării senzorilor analogici și digitali, am implementat o listă de fail safe-uri în perioada autonomă, dar le-am folosit și în teleOP.



DLS 1 - POWER PLAY

La realizarea design-ului sistemului nostru, am urmărit un proces ingineresc iterativ, care maximizează șansele de succes prin abstractizarea și analiza punctelor slabe, înainte de prototipare. Această strategie a permis echipei să aibă în vedere mai multe variante posibile pentru misiunea sezonului, fără a crește costul de producție și timpul de producție. Astfel, am putut folosi mai mult de 90% părți personalizate pentru roboți, în sezonul Power Play, permițând o libertate de creație mai mare în realizarea designului.


Prin utilizarea avansată a programului Solidworks Computer Aided Design, a celor 4 imprimante 3D și a CNC-ului, pentru realizarea componentelor, simularea virtuală a forțelor exercitate asupra sistemului și colaborarea cu profesori universitari de fizică, pentru calculele teoretice ale eficienței și fezabilității designului, echipa a reușit să construiască doi roboți cu aptitudini competitive la un nivel foarte ridicat. Planificarea extinsă și cercetarea au permis echipei să ajungă la soluții viabile pentru roboții noștri, în încercarea de a găsi un sistem complex de eliminare a riscurilor de eșec în timpul meciurilor. Astfel, obiectivul a fost să obținem o performanță notabilă pe teren, să facem parte din alianța câștigătoare și să fim câștigători ai premiului Inspire Award la competiția regională, căpitani ai alianței în semifinală și câștigători ai premiului Inspire Award la Campionatul National de Robotica de la București și implicit calificați la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston.


Robotul folosește o extensie liniară dublă, atât pentru sistemul de colectare, cu un sistem de depozitare pasiv care permite obținerea unui scor foarte bun TeleOp. Extensia de un metru pentru sistemul de colectare ne-a permis să obținem un obținem o autonomie cu 11 conuri în perioada de autonomie, prin coordonarea a șapte sisteme diferite care asigură transferul eficient al elementelor de joc de la colectare până la depunere. În cazul optim, robotul este capabil să obțină un scor maxim în sezonul Power Play (277 puncte) în două minute.